sous vide temperatur

sous vide temperatur

sous vide temperatur / tabell sous vide temperatur og tid for kylling

tabell sous vide temperatur og tid for kylling
tabell sous vide temperatur og tid for kylling

Hvordan velge riktig temperatur for sous Vide kyllingbryst Hvis du tror hva dine foreldre og besteforeldre fortalte oss, så kylling bør være kokt på 74 ° C. Men det er trygt å si at foreldrene hadde verken moderne utstyr eller en moderne tilnærming til matsikkerhet. I dag, disse to tingene tillate oss å trygt stek kylling til mye lavere temperaturer, samtidig som du får en mer ønskelig tekstur. Hva en sensasjon !

Det er en misforståelse om hva som er ansett som en trygg matlaging temperatur for kjøtt. Du har sikkert hørt om» danger zone » på 4-60 ° C — temperaturen i bakterier som er ment å trives i bulk . Det ble ansett som usikre til å tjene noe mat som var i dette området for bare fire timer. Imidlertid, Sousse-stil matlaging oppstår ofte godt under 74-grad mark. Faktum er at matvaresikkerhet er avhengig av både temperatur og tid av pasteurization ved denne temperaturen. Som et resultat, det er praktisk talt ingen standard i sanitære normer for mat som vil sørge for en hundre prosent fravær av mikroorganismer i mat.

Pasteurization tid av kylling med et fettinnhold på 5% ( dødelighet 7-log 10 ) Dette dødsulykke figur betyr at varmebehandling bør redusere antall Salmonella bakterier i kylling ved 7.0 log 10 . Det er en reduksjon som sikrer at ut av hver 10,000,000 bakterier som lever på det stykke av kylling, bare man vil overleve. Som immunforsvaret vårt er forpliktet til å takle !

Kylling bryst sous vide temperatur tid
58 ° C 68.4 min.
60 ° C til 27.5 min.
63 ° C 9.2 min.
66 ° C for 2.8 min.
68 ° C og 47.7 sekunder
71 ° C 14.8 sekunder
74 ° C Momentant
Men, ikke glem at tykkelsen av kylling bryst bør også være riktig temperatur til riktig tid! Derfor, i oppskrifter for matlaging kylling bryst, tid og temperatur varierer vanligvis som følger-1 time ved en romtemperatur på vann temperatur på 60 grader. I teorien. denne tiden burde være nok til å varme opp kjøttet helt til sin fulle tykkelse. Dette betyr at det tredje vilkåret er nødvendig for tid-temperatur forholdet — en liten tykkelse av ferdige produktet. Til presist å varme opp hele tykkelsen.

Tabellen av temperatur og tid av kylling lår sous vide sous-Vide
Tekstur Temperatur time Range
Svært saftig, men ganske vanskelig, med et par tøffere flekker temperatur på 66 ° C fra 1 til 4 timer
Svært saftig og perfekt anbud-temperatur 74 ° C — 1 til 4 timer
Moderat saftig, mørt, som på en bein-temperatur 74 ° C — 4 til 8 timer. Effekten av steketemperatur av kylling bryst på saftighet

таблица сувид температура и время для курицы
endring i fibre når temperaturen øker fra 60 til 71 grader C

Jo varmere du koke kylling, jo mer juice den utgivelser. Hvis måles i kvantitative termer, kylling bryst når forberedt på 60 grader mister halvparten så mye saftighet som på 66.

sous vide temperatur

Поделиться информацией с друзьями: ВКонтакте Одноклассники Facebook Twitter sous vide temperatur